Баскетболистите на Ямбол прекъснаха серията от три поредни загуби след като спечелиха гостуването си   на Tesy България  с 82:70 .Първата четвърт започна добре за ямболския тим,който поведе с 22:16.Ямбол увеличи  аванса си  на полувремето като доведе разликата до 11точки-41:30.Второто полувреме на двубоя бе равностойно,като ямболският тим търсеше контрол върху развитието на мача и успя да го направи- през третата част  двата отбора си размениха по 22 точки.В последната четвърт Ямбол вкара с точка повече от съперника 19:18,за да спечели с крайното 82:70.Пореден много силен мач за Ямбол прави Неманя Милошевич,който наложи пълна хегемония в подкошията,заедно със Стоян Петков.Двамата хванаха по 9 борби ,а Неманя добави и 29 точки за победата на Ямбол.Мартин Дурчев се отчете с 19 точки за ямболската победа,11вкара Радионов,който направи и 7 асистенции ,а  10-Петков.В този мач не игра Браян Ормън.Двубоят не бе никак лесен,защото в отделни моменти младежите намаляваха пасива си  и  играха много ентусиазирано,но не съумяха да стигнат до обрат.

Ямбол с този победен мач приключи  календарната година.Тимът имаше нужда от победа ,за да се поуспокои.В играта срещу младежките национали на моменти личеше нервност,но в крайна сметка важно е ,че ямболският тим победи и прекъсна неприятната серия в шампионатните мачове.Сега следва кратък отдих и очакваме  победен ход през 2012.

 

8 коментара

  1. tzb казва:

    brawo na otbora!stiga ste pluli !tova e edinstvenoto hubavo ne6to v grada ni

  2. FEN-MODERATOR казва:

    Za6to nikoi ne pita za6to ne igra Braiant Ormont ? Az 6te Vi informiram – za6toto stroinata organizaciq v kluba doprinese za tova – ne mu e izdadena rabotna VISA za Bylgariq, a spored pravilata na BFB igra4 moje da igrae sys statut na amtior – t.e. s amatiorski dogovo ne pove4e ot 3 meseca …Dano ne se povtori i s drugite igra4i v Yambol.
    Liubomir Keremed4iev za 2 pyt napusna kluba , za da se realizira v drugo popri6te i za pove4e pari razbira se … Sega v kluba raboti samo Yuliq …
    Alo rykovodstvoto napravete ne6to ili 4olakov 6te poeme cqlata vlast kakto vinagi ???

  3. Анонимен казва:

    Pozdravleniq na momchetata za pobedata !No ,zashto Cholakov ne puska Ivan Tenev .Tocho w machowete sreshtu tesy i spartak toi trqbwa da trupa opit ! Negowiqt vrusnik Mitko Dimitrov igrae za levski sreshtu chujdestranni otbori po 20-30 , a Tenev sreshtu mladejite ne igra i 1 minuta !

    • феноменален казва:

      може би защото мястото на терена се извоюва ,а не се дава по право ! Тенев има качества ама е мнооого далеч от Димитър Димитров, ако не започне да вкарва и и играе добре за малкото минути които му се дават , ще си остане „вечната надежда“ !

  4. YAMBOL FAN казва:

    Милошевич с 29 точки bravo tova e postoqnen igra4 mnogo dobar

  5. OUT казва:

    и очакваме Иван Чолаков , да ни освободи от присъствието си , заедно със сина си, че такива хора като него изгониха Сашо Дончев от Ямбол , от алчност … за пари ..

Остави коментар